Referral recruitment

Wil je meer én betere kandidaten binnenhalen via referral recruitment. Bij ons vind je de expertise om een referral programma zowel op te zetten als te verbeteren.

pijlReferral recruitment consultancy & projectmanagement

Door inzet van onze referral recruitment consultancy of projectmanagement kunnen wij samen met jou bepalen welk referral programma het best bij jouw organisatie past. Denk dan aan een referral quickscan, stakeholdermanagement, intern onderzoek, beloning en spelregels, candidate experience, referral software, onboarding, campagne en authentieke employer branding via ambassadeurs.

Wil je weten hoe wij jou kunnen begeleiden bij het realiseren van een effectief referral programma (of upgrade)? Neem nu contact met ons op.

pijl Referral recruitment masterclasses

Het heeft pas zin om met een goede referral business case te komen wanneer de stakeholders begrijpen waarom er een bepaalde investering nodig is om echt goede resultaten uit een referral programma te halen. In deze 2 uur durende masterclass nemen we jou op locatie mee in de referral feiten en cijfers met vele praktijkvoorbeelden. Variërend van stakeholdermanagement, referral theorie, spelregels, processen, beloningen, activatie campagne en vele praktijkvoorbeelden.

Wil je meer weten? Mail ons.

pijlReferral recruitment uitproberen in 6 maanden?

De meeste recruiters hebben geen tijd om een nieuw (of upgrade) referral programma op te zetten en draaiende te houden. Wij kunnen dit traject volledig tijdelijk uit handen nemen zodat je na 6 maanden een goed lopend referral programma kan overnemen en ons niet meer nodig hebt. We kunnen klein beginnen en na 6 maanden verder uitbouwen.

Wil je weten hoe je een goede referral pilot met ons kan neerzetten en welke stappen je dan moet nemen? Vraag om ons referral stappenplan.

pijl Welke beloningen zorgen voor de meeste referrals?

Voordat je met een referral programma van start gaat is het belangrijk dat je onderzoekt hoe medewerkers zelf beloond willen worden voor hun wervingsbijdrage en of ze überhaupt bereid zijn om te helpen met de wervingsuitdaging.

Deze basis is cruciaal voordat je met een referral programma begint. Wij doen dit interne onderzoek voor jou en komen vervolgens met een analyse waarin je kunt zien hoe verschillende interne doelgroepen het liefst beloond willen worden en wat voor andere kenmerken zij nog meer hebben.

Wil je meer weten over welke beloningen het meest zullen opleveren voor jouw referral programma? Mail ons.

pijl Welke referral software past het beste bij jouw organisatie?

We hebben inmiddels meer dan 100 demo's gezien van referral software leveranciers wereldwijd. We kunnen je daarom uitgebreid advies geven en laten zien welke leveranciers er allemaal zijn en vooral ook de verschillen benoemen. Gecombineerd met praktijkvoorbeelden..

Wil je weten welke referral software het beste past bij jouw referral programma? Mail ons.

pijl Hoeveel kan jouw organisatie besparen dankzij referral?

Het is echt mogelijk om binnen twee jaar 30 procent of meer van al jouw nieuwe collega's te werven dankzij referrals. Je bespaart hierdoor tot wel 60 procent op recruitment.

Wil je weten hoeveel jij kan besparen en kan je hulp gebruiken met het neerzetten van een interne referral business case? Beantwoord dan nu de vragen en ontvang binnen twee werkdagen een uitgebreide berekening met alle relevante referral investeringen, besparingen groeiscenario's.

Heb je hier nog vragen over? Mail ons.

pijl Referral campagne

We kunnen helpen met het bedenken en opzetten van een complete referral campagne. We ontwikkelen gezamenlijk een strategie en leggen daarmee de basis voor jouw referral campagne en contentkalender, inclusief interne promotie van het programma.

Ideeën worden uitgewerkt tot mooie content die vervolgens wekelijks ingezet kan worden zodat je naast het delen van vacatures ook interessante andere berichten kunt laten delen door jouw ambassadeurs.

Wil je meer weten? Mail ons.

Interesse?
Wil jij ook aan de slag met referral recruitment of meer rendement halen uit jouw huidige referral programma? Neem dan nu contact op met referral specialist Michael Boud via 020 521 8700 of michael@searchco.nl.