Referral recruitment

Wanneer in een referral programma elke wervingsbijdrage beloond wordt, met ondersteuning van slimme referral tooling, kan je tot wel 50% of meer besparen op recruitment.

Welke referral tooling past bij jouw organisatie?
Bedrijven geven vaak een geldbeloning voor of na de proeftijd van een aangedragen en aangenomen nieuwe collega. Zij vergeten alleen vaak dat vele andere medewerkers ook een belangrijke wervingsbijdrage hebben geleverd maar belonen deze inspanning niet. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer medewerkers beloond worden voor elke wervingsbijdrage ze sneller geneigd zijn om mee te doen met het referral programma en meer kandidaten aanbevelen. Er zijn alleen maar weinig referral software leveranciers die een dergelijk programma goed kunnen ondersteunen. Met de Firstbird referral tooling kunnen medewerkers eindelijk punten sparen die ze in een speciale webshop kunnen verzilveren voor leuke kado's. En meet je zo ook continu het succes van jouw referral programma.

Hoeveel kan jouw organisatie besparen dankzij referral?
Wanneer je medewerkers beloond voor elke wervingsbijdrage haal je dus meer uit jouw referral programma. Binnen twee jaar werf je minimaal 30% van alle nieuwe collega's dankzij referrals en bespaar je tot wel 60% op recruitment. Wil je weten hoeveel jij kan besparen? Beantwoord dan nu de vragen op https://searchco.nl/doe-de-test en je ontvangt binnen twee werkdagen gratis en vrijblijvend van ons een berekening met alle relevante gegevens en groeiscenario's.

Hoe willen jouw ambassadeurs het liefst beloond worden?
Voordat je met een referral programma van start gaat is het cruciaal dat je eerst onderzoekt hoe medewerkers zelf beloond willen worden voor elke wervingsbijdrage en of ze ook daadwerkelijk bereid zijn om te helpen met de wervingsuitdaging. Wij onderzoeken dit regelmatig voor organisaties en komen vervolgens met een analyse waarin je kan zien hoe de verschillende interne doelgroepen het liefst beloond willen worden en leggen de fundering voor het referral programma zodat organisaties binnen twee jaar minimaal 30% nieuwe medewerkers kunnen werven dankzij inzet van referrals.

Referral recruitment workshop
Wij bieden ook incompany workshops aan om de organisatie mee te nemen in de wereld van referrals en hoe zij referrals nog beter kunnen inzetten om toekomstige medewerkers te werven.

Referral campagne content
Om ambassadeurs van jouw organisatie actief content te laten delen is het belangrijk dat deze leuk en authentiek is en vooral veel sfeer en cultuur van de organisatie laat zien. Wij kunnen deze content verzorgen in een abonnementsvorm zodat je naast vacatures ook andere leuke content kan laten delen die de latent werkzoekenden meer aanspreekt. De meest geloofwaardige content wordt eigenlijk geleverd door de medewerkers zelf. We geven daarom ook blog en vlog trainingen in organisaties zodat deze ambassadeurs nog makkelijker zelf content kunnen aanleveren voor de positionering van het werkgeversmerk.

Wij zijn exclusieve partner van referral tool leverancier Firstbird in Nederland en België.

Interesse?
Wil je ook 50% van je toekomstige collega's werven via referrals? Neem dan contact op met Michael Boud via 020 521 8700 of michael@searchco.nl.