Referral recruitment

Werven via ambassadeurs met behulp van slimme referral tooling, zodat elke wervingsbijdrage beloond wordt, zorgt ervoor dat je tot wel 50% of meer kan besparen op recruitment.

Referral tooling
Bedrijven geven vaak een geldbeloning voor of na de proeftijd van een aangedragen nieuwe collega. Zij vergeten dat vele andere medewerkers ook een belangrijke wervingsbijdrage hebben geleverd en belonen deze inspanning niet. Medewerkers die via speciale Firstbird referral tooling makkelijk beloond kunnen worden voor elke wervingsbijdrage doen sneller mee met het referral programma. Je kan ze punten laten sparen zodat ze in de webshop leuke kado's kunnen kopen of een uitje met het team. Via deze tooling kunnen ze berichten of vacatures eenvoudig delen in hun persoonlijke netwerk. Met de Firstbird app worden je medewerkers interne ambassadeurs van jouw bedrijf.

60% Besparen dankzij referral
Werven via ambassadeurs met behulp van slimme Firstbird referral tooling, zodat elke wervingsbijdrage beloond wordt, zorgt ervoor dat je tot wel 60% kan besparen op recruitment. Beantwoord de vragen op https://searchco.nl/doe-de-test en je ontvangt binnen twee werkdagen gratis en vrijblijvend van ons een berekening met alle relevante gegevens en groeiscenario's.

Hoe willen jouw ambassadeurs het liefst beloond worden?
We onderzoeken altijd eerst hoe medewerkers zelf beloond willen worden voor elke wervingsbijdrage en polsen of ze ook echt bereid zijn om te helpen en kandidaten willen aandragen. Wij komen vervolgens met een analyse en laten zien hoe de verschillende interne doelgroepen beloond willen worden en leggen de fundering voor het referral programma zodat organisaties binnen twee jaar minimaal 30% nieuwe medewerkers kunnen werven dankzij inzet van referrals.

Referral recruitment workshop
Wij bieden ook incompany workshops aan om de organisatie mee te nemen in de wereld van referrals en hoe zij referrals nog beter kunnen inzetten om toekomstige medewerkers te werven.

Referral campagne content
Om ambassadeurs van jouw organisatie actief content te laten delen is het belangrijk dat deze leuk en authentiek is en vooral veel sfeer en cultuur van de organisatie laat zien. Wij kunnen deze content verzorgen in een abonnementsvorm zodat je naast vacatures ook andere leuke content kan laten delen die misschien de latent werkzoekenden meer aanspreekt.

Wij zijn exclusieve partner van Firstbird in Nederland en België.

Interesse?
Wil je ook 50% van je toekomstige collega's werven via referrals? Neem dan contact op met Michael Boud via 020 521 8700 of michael@searchco.nl.