Referral Recruitment Event 2023

Referral Recruitment Event 7 november 2023
Met échte verhalen over de successen, valkuilen en lessons learned
5

gastsprekers

2

referral recruitment masterclasses

6 uur

ervaring, kennis en netwerken

Mis het niet: het vervolg op het succesvolle REFERRAL RECRUITMENT EVENT van vorig jaar!
Lees vakblad Werf& over het event van vorig jaar
Laat je inspireren over referral recruitment

Werving via eigen medewerkers is uitgegroeid tot een van de belangrijkste kanalen voor het invullen van vacatures. Toch wordt het kanaal nog lang niet door elke organisatie optimaal ingezet. Terwijl je er kosten mee bespaart, jouw employer brand een authentieke boost geeft en kwalitatief betere kandidaten werft.

Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden in de praktijk van succesvolle toepassingen en wat je vooral niet moet doen.

Tijdens het referral recruitment event worden ervaringen gedeeld. Echte verhalen van vakgenoten die in de valkuilen trapten, tegen muren aan liepen en blunders maakten. Waarna ze alsnog een succesvol referral programma wisten neer te zetten.

Wil jij ook meer dan 30% van je hires binnenhalen via referral? Zorg dan dat je er 7 november 2023 bij bent! Naast inspirerende TEDTalks kun je twee masterclasses volgen zodat je na afloop met een gevulde toolbox naar huis gaat. En we sluiten af met een netwerkborrel met vakgenoten.

HÉT EVENT MET FOCUS OP REFERRAL RECRUITMENT!
Cijfers & feiten
De werving via eigen medewerkers, referral recruitment, mag niet meer in de toolbox van de recruiter en werkgever ontbreken.
Een aantrekkelijk referral programma zorgt voor minimaal 20 tot 40% van je hires via dit kanaal.
Communicatie is key, met communicatie activeer je medewerkers om referrals aan te dragen. Zo is 30% van de vacatures via referral in te vullen.
Referral recruitment zorgt voor een lagere cost per hire, sterker employer brand en een hogere quality of hire.
Dinsdag 7 november 2023
Van 10.45 tot 16.00 uur, borrel tot 17.30
TEDTalks + Masterclasses
7 vakgenoten delen kennis en ervaring
Ticket
Een ticket kost 349 euro (ex. btw)
De locatie
De Gelderlandfabriek in Culemborg
Sprekers op het referral recruitment event
Andrew Streijaert
Andrew Steijaert
Talent Acquisition A.I. TA Strategy & Engagement

Andrew is Talent Acquisition Consultant met een achtergrond in corporate, RPO en Agency recruitment. Hij heeft ervaring met het leiden van internationale recruitment teams, verantwoordelijk voor sourcing, werving, employer branding en recruitment marketing, arbeidsmarktonderzoek, digitalisering en technologie.

Al 15 jaar geleden, tijdens zijn dienstverband bij Accenture, werd Andrew gegrepen door de potentie en de kracht van referral recruitment. Dit onderwerp is een speerpunt gebleven in zijn visie op succesvolle recruitment strategieën, voor zowel grote als kleinere organisaties.

Doorgaans vindt hij een enthousiast en luisterend oor voor zijn ideeën omtrent referral recruitment, maar niet altijd.

Jetske Bakker
Jetske Bakker
HR BP Employee Experience Ordina

Inmiddels ruim drie jaar binnen de HR-afdeling verantwoordelijk voor het referralbeleid binnen het IT-bedrijf Ordina, met 1800 medewerkers in Nederland. Volgens Jetske is een doordacht referral programma “het beste wapen in de huidige 'war for talent'. Haar aanpak blijkt zeer succesvol. In 2022 heeft Jetske 31% van de nieuwe medewerkers op deze manier geworven. En voor 2023 staat de teller van referral recruitment al op 41%!

In deze talk neemt zij ons mee in haar ervaringen: van haar grootste blunder tot haar grootste trots. Ook geeft Jetske tips hoe valkuilen te voorkomen en hoe werknemers te blijven stimuleren om kandidaten uit hun netwerk aan te dragen.

Dat is zeker een uitdaging, maar wel eentje die veel oplevert!

Heleen Veldhuyzen van Zanten
Heleen Veldhuyzen van Zanten
Referral Specialist Topicus

Heleen heeft het werven in haar DNA zitten en als referral-specialist het referralprogramma binnen Topicus nieuw leven ingeblazen.

Dit heeft in 2022 geleid tot meer dan 50 procent hires van nieuwe medewerkers. Om dit in 2023 te overtreffen ziet zij nieuwe kansen. Daarover hoor je meer tijdens haar talk.

Hoe heeft Heleen het nieuwe referralbeleid neergezet? Welke interne campagnes en branding kwamen daarbij kijken? Wat zijn de do’s en dont’s? Zij vertelt het je.

Heleen Admiraal en Anne-Britt Wiedemeijer
Anne-Britt Wiedemeijer en Heleen Admiraal
Corporate recruiters Countus Groep

Referral recruitment heeft dé toekomst volgens Heleen & Anne-Britt van Countus, een accountantskantoor met bijna 600 medewerkers en 28 kantoren verdeeld over Nederland.

En de bereidheid onder collega’s is er al! Dan moet je wel zorgen dat je je zaken op orde hebt. Een onduidelijk proces (bij wie moeten we zijn?) en omslachtig beleid (hoe werkt het?) dat ook nog al het initiatief bij de medewerker zelf neerlegt, dat kan vele malen beter.

Dit jaar nemen zij hun hele beleid op de schop. In november zal blijken wat hen dat heeft opgeleverd heeft. Deze TEDTalk zal gaan over keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen, drempels verlagen en alle lessen die ze onderweg geleerd hebben.

Twee masterclasses voor jou als bezoeker
Renske Peeters
HR & Recruitment Solutions Peeters at Work

Hoe ambitieuzer de doelstellingen binnen een bedrijf zijn, hoe complexer en specialistischer de HR & Recruitment projecten worden! Hoe zorg je er als HR of Recruitment expert voor dat kansrijke projecten en duurzame initiatieven de aandacht krijgen die ze verdienen en niet 'op de plank' belanden?

In deze masterclass deelt Renske Peeters haar ervaringen, tips & tricks in het succesvol in beweging krijgen van het referral vraagstuk binnen organisaties. Zo gaan we in op het belang van een goede business case, de juiste betrokkenheid van stakeholders en de keyfactors voor succesvolle uitrol en implementatie.Steven Z. Ehrlich
SVP, Global Client Development Radancy

In de huidige turbulente arbeidsmarkt moeten organisaties de werving op verschillende fronten aanpakken. Succesvolle bedrijven baseren hun strategie op drie pijlers: efficiënte en actieve werving, goede interne mobiliteit en sterk ambassadeurschap door bestaande medewerkers.

In deze masterclass deelt Steven Ehrlich zijn kennis, inclusief praktijkvoorbeelden, over het opbouwen van een alomvattende wervingsstrategie om de strijd op de arbeidsmarkt te winnen. Hij zal ingaan op het activeren van de medewerkersbetrokkenheid in referral programma's en het gebruik van authentieke employer branding via deze ambassadeurs.

Na deze masterclasses weet jij het allemaal.
Er is plek voor 150 deelnemers (vol=vol)
Het programma

Het referral recruitment event kenmerkt zich door krachtige inspirerende presentaties in de vorm van vier TEDTalks die worden afgesloten met live Q&A's. Daarnaast volg je als bezoeker twee masterclasses van experts zodat je na het evenement boordevol pragmatische kennis, tips en inspiratie zit. Vanaf 10.15 uur kun je binnenlopen op de toffe locatie in Culemborg. We starten om 10.45 uur en ronden af rond 16.00 uur. Tussen de TEDTalks en masterclasses in is er alle tijd voor een drankje en om je vakgenoten gedag zeggen. We sluiten het programma gezamenlijk af met een laatste vragenronde en van 15.30 tot 16.00 uur is er tijd om gezellig bij te praten en ideeën uit te wisselen met vakgenoten tijdens een borrel. Wij hebben er weer veel zin in! Zien we jou dinsdag 7 november 2023?

Van online naar offline
Sinds september 2020 geven we regelmatig webinars over referral recruitment. Het delen van kennis, valkuilen en praktijkvoorbeelden is de manier om recruitment vakgenoten te helpen met het opzetten en verbeteren van referral recruitment. Onze missie? Zoveel mogelijk werkgevers helpen om werving via eigen medewerkers succesvol in te zetten.

Na ruim 20 live webinars met bijna 2000 deelnemers is het weer tijd voor echte en eerlijke verhalen op een live podium met rond de 150 bezoekers. Een exclusief event waar interactie en leren voorop staat.

Een inspirerende locatie

De Gelderlandfabriek in hartje Culemborg is van locomotiefloods uit 1868 uitgegroeid tot een nieuwe creatieve hotspot. Creatief, industrieel en inspirerend omschrijven wij deze locatie en daarom past het perfect bij het tweede referral recruitment event op dinsdag 7 november 2023. 

Wij ontvangen je graag in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Deze locatie is goed bereikbaar per eigen vervoer (genoeg parkeergelegenheid op loopafstand) en met openbaar vervoer (station zit naast de locatie). 

Contact

Met veel plezier beantwoorden we jouw vragen!

Michael is bereikbaar via 0624 768 758 en michael@searchco.nl