Historie

De Search & Co Groep is opgericht in 2001. Binnen de groep werken louter consultants die zelf uit het vakgebied komen waarin ze bemiddelen. Oud-journalisten bij Redactie & Co, ex-communicatiemanagers bij Communicatie & Co en voormalige hrm-managers bij pzSearch.

De groep is voortgekomen uit Redactie & Co, het grootste bureau voor werving, selectie en uitzending van journalisten en redacteuren in Nederland. Oprichters zijn Michael Boud en Maurice van Uden, met een gezamenlijke media-achtergrond van zo'n 30 jaar.

Om het interne proces zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft de groep een eigen applicant tracking system ontwikkeld in samenwerking met softwarebouwer Intermesh in Den Bosch. Dit open source systeem wordt in een joint-venture op de markt gebracht als Recruity. Recruity kent inmiddels internationaal duizenden gebruikers.

Na Redactie & Co heeft de groep haar business model 'getransplanteerd' naar andere beroepsgroepen. Zo ontstonden onder meer Communicatie & Co (2004), pzSearch (2005) en creatieven.com (2006).

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, werden ondertussen ook uitgeefactiviteiten gestart onder het label AboutPublishers. Hiervoor werd in eigen huis open source portal software ontwikkeld, dat onder de naam ContentQ op de markt wordt gebracht.

In 2009 is de dienstverlening grootschalig uitgebreid op het gebied van Recruitment Process Outsourcing. Dit resulteerde in de nieuwe activiteiten RPO+ en Candidate Experience Marketing.

De groep is vanaf dag 1 innovatief geweest en heeft met intelligentie de markt benaderd. Dat heeft in de loop der jaren honderden klanten opgeleverd.

Meer weten?

Bel met Michael voor een vrijblijvend gesprek: 0624 768 758.