Jan Dijkgraaf start Media & Co

AMSTERDAM, 13 mei 2008 - Jan Dijkgraaf, oud-hoofdredacteur van Metro en nu nog van Management Team, start met de Search & Co Groep het nieuwe bedrijf Media & Co, projectbureau voor redactie en (interne) communicatie.

“De arbeidsmarkt ontwikkelt zich zodanig dat het binnen hóuden van goede mensen minstens zo belangrijk is als het binnen hálen. De manier waarop veel bedrijven communiceren met hun medewerkers ontstijgt echter vaak het niveau niet van het clubblad van FC Bal op Dak”, zegt Dijkgraaf in de hem zo kenmerkende stijl. “Met iets meer aandacht en liefde voor eerlijke interne communicatie, ook in de vorm van magazines, websites en dergelijke, kunnen bedrijven en instellingen grote stappen zetten. Met Media & Co willen we ze daarmee ondersteunen”, aldus Dijkgraaf.

20.000 professionals

Dijkgraaf gaat leiding geven aan het nieuwe bedrijf en zijn mediakennis inzetten voor bestaande en nieuwe klanten van de Search & Co Groep. Voor de productie van de interne communicatiemiddelen werkt hij nauw samen met de gespecialiseerde uitzendbureaus binnen de groep: Redactie & Co (redacteuren en journalisten), Communicatie & Co (professionals in in- en externe communicatie) en Creatieven.com (vormgevers en art directors).

“Gezamenlijk beschikken deze bureaus over een bestand van meer dan 20.000 professionals. Door hecht samen te werken kunnen we voor iedere klant afzonderlijk het perfecte team samenstellen, met specialisten in plaats van generalisten”, zegt Dijkgraaf. “We starten het bedrijf door onze diensten aan te bieden aan de honderden klanten van de groep. En natuurlijk gaan we vanuit dat startpunt verder!”

Belangrijke naam

Met Jan Dijkgraaf haalt de Search & Co Groep een belangrijke naam uit het Nederlandse medialandschap binnen haar gelederen. Jan was als hoofdredacteur en later ook creatief directeur verantwoordelijk voor de enorme groei die dagblad Metro na de startfase op de Nederlandse markt doormaakte. Bij Metro deed hij veel ervaring op in het succesvol bereiken van de doelgroep met een aansprekende en onderscheidende boodschap. Bij het grootste businessblad van Nederland, Management Team, staat hij sinds 2006 al even spraakmakend aan het roer.

Deze kwaliteiten maken hem volgens Maurice van Uden, oprichter van de Search & Co Groep, zeer geschikt voor zijn nieuwe job: “Jan is een praatjesmaker die opvalt door zijn heldere kijk op media. Wij verwachten een onderscheidende rol te kunnen spelen met Jan aan het hoofd van Media & Co”.

Noot voor de redactie (niet ter publicatie)

Bel voor meer informatie over dit persbericht met Maurice van Uden, algemeen directeur van de Search & Co Groep (020 521 8700), of met Jan Dijkgraaf, directeur van Media & Co, op 0653 840 394.