Muziek & Co van start met Hans Visser

AMSTERDAM, 26 november 2007 – Met ingang van 1 december start de Search & Co Groep het nieuwe bedrijfsonderdeel Muziek & Co, een bureau voor werving, selectie en uitzending van musici en muziekdocenten.

Muziek & Co is daarmee het enige bureau in Nederland voor de arbeidsbemiddeling van professionele musici en muziekdocenten.

Hans Visser (57) is benoemd tot algemeen directeur van Muziek & Co. Geheel in de lijn met de filosofie van Search & Co is hij zelf afkomstig uit de beroepsgroep waarin Muziek & Co bemiddelt.

Filosofie

Hans heeft een uitgebreide achtergrond in de hedendaagse gecomponeerde muziek, met onder meer jarenlange ervaring in Orkest De Volharding en de Contraband. Ook was hij langdurig actief als muziekdocent en als medewerker van verschillende stichtingen ter bevordering van het muziekonderwijs.

Muziek & Co wil in haar opstartfase vooral het bestand aan actieve musici en docenten opbouwen. Zij kunnen zich in eerste instantie inschrijven via de website muziekco.nl.

Selectiecommissie

Om musici goed te kunnen selecteren, maakt Muziek & Co gebruik van een selectiecommissie. Daarin nemen naast Hans ook Jacob Slagter (1e hoorn Koninklijk Concertgebouworkest), Reyer Dorresteyn (trompettist De Volharding), Hans van Haarst (violist Residentieorkest) en Bob Koertshuis (1e trompettist Gelders Orkest) plaats. Aan verdere uitbreiding van de commissie wordt gewerkt, om het hele gamma aan muzikanten goed te kunnen afdekken.

Over de Search & Co Groep

De Search & Co Groep is een organisatie van zelfstandige bureaus voor werving, selectie en detachering. De onderneming realiseert in 2007 een omzet van naar schatting 5 miljoen euro.

Noot voor de redactie (niet ter publicatie)

Meer informatie over dit persbericht is te verkrijgen bij Maurice van Uden, directeur van Muziek & Co. Hij is te bereiken op 020 521 8700 en maurice@searchco.nl.